Престижни награди спечелиха деца от Артшкола “Колорит“ от Националния конкурс “Три звездички 2024“ в Свищов

0
249
Петел - Колорит

Деца от Артшкола “Колорит“ спечелиха най-високите отличия на 19-я Национален конкурс-изложба за детска рисунка “Три звездички 2024“, който се провежда в град Свищов. Голямата награда на конкурса е присъдена на четиринадесетгодишния Румен Константинов за артистичната му пастелна рисунка “Щастливият петел“.

Носители на Първа награда са Миа Нинова – 4 г., за творбата й “Бухал“ и Никол Методиева – 9 г., за живописната й творба “Българска мома“. Втора награда получава Анна-Мария Кьоргогова – 6 г., за “Сладкото зайче“. Наградата на Фондация “Ангели от Лим“ е присъдена на десетгодишната Даяна Георгиева за творбата “Пълнолуние с бухали“. Наградата на детското жури печели Антон Крушков – 9 г. за рисунката “Красивите птици“.

Конкурсът се организира от Фондация “Ангели от Лим“ съвместно с Община Свищов и е включен в календара на Министерството на културата. Темата, по която твориха участници от цялата страна, е свободна. Конкурсът се провежда в памет на трагично загиналите дванадесет деца в р. Лим, в Сърбия/Черна гора през 2004 г.

Откриването на Националната изложба и церемонията  за връчването на наградите  ще се състои на 10.04.2024 г., от 14 ч., в Художествена галерия “Николай Павлович“ в град Свищов, информира Майя Ананиева – ръководител на Артшкола „Колорит“ – Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here