Курсант-сержантът Валентин Сачански от ВВВУ „Георги Бенковски“ спечели златен медал от Държавното първенство по карате

0
91
карате


Третокурсникът от специализация “Авиационни, електоприборни и автоматични системи“ на ВВВУ „Георги Бенковски“ Валентин Сачански завоюва златния медал в категория 67 кг – мъже, от Държавното първенство по карате за кадети джуниори, мъже и жени, което се проведе на 6 и 7 април в София.

Златният медал на Валентин Сачански е единственият за Карате клуб “Петромакс“- Плевен. С първото място и спечелените от други състезатели на клуба 4 сребърни и 3 бронзови медала “Петромакс“ зае 10-то място в отборното класиране.

В Държавното първенство по карате участваха над 250 състезатели от 35 клуба.

Курсант-сержант Валентин Сачански усвоява бойните изкуства от 14 години. През месец март 2024 г. той завоюва 1-ви дан Шотокан (първа майсторска степен), следвайки примера на дългогодишния си треньор Маргарит Попов – с 3-ти дан Шотокан. Бъдещият авиоинженер е и един от помощник-инструкторите на своя треньор.


През пролетта на 2023 г. на Държавното първенство Валентин Сачански се класира 3-ти на индивидуално, а на Европейското първенство е първи на индивидуалното класиране при мъжете до 67 кг. – стил “Шобу Санбон”.

На 12 и 13 април 2024 Сачански ще участва в 14-тото Световно първенство по Шотокан карате (категории кумите и ката) , което ще се проведе в к.к. “Албена“. 

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here