Хиляди прекрасни лалета и теменуги красят центъра на Плевен

0
104
Плевен - цветя, лалета

Пъстър килим от лалета и теменуги е част от пролетната визия на Плевен. Пред красотата на цветните алеи спират и жители, и гости на града, а снимки на разцъфналите пролетни цветя са реклама за града през стотиците потребителски профили и групи в социалните мрежи.

„Стремим се всяка година чрез цветята Плевен да има красива и приветлива визия. Така хората имат и повече настроение. Всеки път предлагаме нещо различно, съобразено, разбира се, с нашите климатични условия“, сподели Дамянка Владимирова, управител на общинска фирма „Паркстрой“. Тази пролет в цветните площи на площад „Възраждане“ и централна градска част са засадени 16 846 луковици лалета и 11 372 корена теменуги.

Цветовият подбор на лалетата се прави предварително, преди купуването на луковиците, които се осигуряват по традиция от лицензирани производители. Теменугите са собствено производство на „Паркстрой“. В разсадника на общинската фирма могат да се закупят летни цветя и билки. Предлагат се мушкато, сакъзче, кралско мушкато, циганче, тагетес, газания (летен гербер), бегония и др., както лавандула, мента, мащерка, розмарин и т. н. Оранжерията се намира на първата отбивка вляво при изхода за Ловеч.

От „Паркстрой“ вече имат проект каква ще бъде цветната визия на Плевен и за предстоящия летен сезон.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here