Премиерата на романа “Изкуплението” събира почитателите на Благомира Халачева в читалище “Съгласие 1869”

0
307
Изкуплението - роман

Премиерата на романа “Изкуплението” събира почитателите на Благомира Халачева – Boggie в читалище “Съгласие 1869” тази вечер, 6 октомври, от 18 часа – в зала “Библиотеката”. Книгата е третата от трилогията “Мария Магдалена”.

Подобно на „Деца на греха“ и „Капани за любов и власт“ и настоящата книга може да се чете самостоятелно, но е хубаво да се познават първите два романа, защото в третата се развързват всички възли, основните сюжетни линии получават своя естествен завършек, а героите, преживели куп перипетии и метаморфози, навлизат в нов и важен етап на своето развитие, пояснява авторката.

„Със сагата „Мария Магдалена“ приключва важен етап в развитието на Благомира Халачева. Писана преди повече от 30 години, дълго носена, поправяна, допълвана, изменяна, тя най–сетне достига до своя читател. Създадена по горещите следи на събитията днес се възприема вече като хроника и равносметка на едно не толкова далечно, но много важно да развитието на страната ни време, написана вдъхновено, амбициозно и с много любов“, коментира по повод трилогията журналистът Борислав Гърдев.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here