Премиерата на „Богът на касапницата“ е тази вечер в ДКТ „Иван Радоев“

0
300
ДКТ

Премиерният спектакъл на постановката “Богът на касапницата” на ДКТ “Иван Радоев” е тази вечер, 3 октомври, от 19 часа. Пиесата е от френската актриса и драматург Ясмина Реза, а режисьор е Филип Лос (Естония). Сценографията и костюмите са на Юлияна Лайкова (Русия). На сцената ще се изявят актьорите от плевенската трупа Мария Йорданова (Вероника), Мариян Стефанов (Мишел), Диана Ханджиева (Анет) и Адриан Филипов (Ален).

Спектакълът разказва за сбиване между двама тийнейджъри, които неочаквано изправят лице в лице двете двойки проспериращи родители. За цивилизовани европейци като тях не би трябвало да е проблем разрешаването на това недоразумение. Но след пресушена бутилка уиски общуването се променя. Сдържаните и любезни отношения постепенно се изострят в безразсъдни, грозни и агресивни реплики, а алегорията с обществото ни става все по-ясна, докато „иззад маската на благоприличието започва да наднича Богът на касапницата“ – същият онзи, който възпитава децата им зад четирите стени на дома.

Пиесата “Богът на касапницата” е носител на театралното отличия „Антоанет Пери“ в САЩ, по-известно като Награда „Тони“, и на наградата “Сезар” за най-добър филмов сценарий, режисиран от Роман Полански.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here