Премиера на кукления спектакъл за деца „Ученикът на Смъртта“ подготвят в ДКТ „Иван Радоев“

0
403
"Ученикът на смъртта"

Кукленият спектакъл за деца над 12 г. „Ученикът на Смъртта“ е най-новото заглавие в афиша на Драматично-куклен театър ДКТ „Иван Радоев“ в Плевен. Постановката е създадена по полска народна приказка, а режисьор и автор на адаптацията е Денис Симеонов. Участват актьорите Иван – Александър Дойчев, Валентин Василев, Ива Николова, Елица Анева и Марияна Петрова. Сценографията, куклите и костюмите са дело на Ваня Плачкова, а музиката – на Милен Апостолов.

Спектакълът разгръща темата за стремежа към слава, величие и богатства и колко незначителни са човешките нещастни амбиции и желания в сравнение със силите, управляващи Вселената. Действието се развива в едно бедно, забутано селце накрай света. Там, сред мизерия и подигравки, живее Бартек. В него напира изгарящото желание за нов живот, за слава, величие и приключения и прекомерната му амбиция го води до среща със Смъртта, която му предлага наготово всичко, за което винаги е копнял. А какво се случва след това?…  

Премиерата на постановката ще е на 16 и 17 април от 19 часа. Спектакълът е финансиран от Национален фонд „Култура“ по програма „Дебюти“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here