Плевенското СУ ,,Стоян Заимов“ отбеляза 143 години от Освобождението на България с рецитал под надслов „3 март не е празник, а съдба!“ (видео)

0
701
СУ "Стоян Заимов"

СУ ,,Стоян Заимов“ – Плевен, отбеляза 143 години от Освобождението на България с рецитал под надслов ,,3 март не е празник, а съдба!“. Тържественото събитие се състоя в Регионалния исторически музей в града.

Гости бяха Димитър Димов – главен учител по история и цивилизации в СУ ,,Петко Рачов Славейков“ – гр. Кърджали, и негови възпитаници от клуб ,,Историка“. Присъстваха учители, родители и ученици от СУ ,,Стоян Заимов“ гр. Плевен.

Част от литературното четене беше есето на Йоана Димитрова – ученичка от 12 клас в СУ „Петко Рачов Славейков“ – Кърджали с научен ръководител Димитър Димов. Произведението е посветено на град Плевен и неговото историческо минало и е отличено със специалната награда на журито на Четвъртата национална конференция по история на тема „140 години от Руско – турската война 1877 – 1878 г.“ Вълнуващ художествен прочит на творбата беше представен от Радослава Маринова, ученичка от Х „а“ клас на СУ ,,Стоян Заимов“.

Тази съвместна инициатива поставя началото на бъдещо ползотворно сътрудничество между двете училища, уточняват от плевенското школо.

Панорама

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here