Премиера на детския музикален спектакъл „Приказни герои“ подготвят в читалище „Съгласие 1869“ в Плевен

0
229
Пипи Дългото чорапче

Премиера на детския музикален спектакъл „Приказни герои“ ще се състои на 15 април, от 19 ч., в читалище “Съгласие 1869”. Идеята за създаване на представлението е на Ана Атанасова – библиотекар в читалището.

На сцената ще се изявят талантливите деца от Вокална група “Арлекино” с главен художествен ръководител Виолета Боянова и прекрасните танцьори от Балетното студио с главен художествен ръководител Маня Николова. И двата състава пишат своята творческа история в своя общ дом – читалище “Съгласие 1869”.

В ролята на разказвача в това музикално пътуване ще влезе Ана Атанасова, позната на верните си малки почитатели като кака Ани. Обичаната приказна героиня Пипи Дългото чорапче ще претворят обичаните певици Гергана Карапанова и Дивна Петрова.

Музиката на спектакъла е написана от Ивайло Атанасов – пианист, композитор и председател на читалищното настоятелство, и Георги Милтиядов – пианист, композитор, диригент на Плевенската филхармония, аранжор и певец.

Автор на текстовете на песните е Силвия Захариева, а аранжиментите са дело Максим Горанов и Георги Милтиядов.

Сценичната адаптация е на Ивайло Атанасов, сценографията е на художника Иван Велчев – Йово, художественото осветление създава Пламен Тончев, а красивите костюми са осигурени от фирма “Галидона”.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here