Постановката “Тартюф” на Плевенския театър е с номинация за наградите “Икар”

0
256
Тартюф - Икар

Постановката “Тартюф” по Жан – Батист Молиер на плевенския Драматично-куклен театър “Иван Радоев” е с номинация за Националните награди “Икар” 2024 в категория “Майсторско техническо осъществяване”. Режисьор на заглавието е Крис Шарков. В образа на Тартюф влиза Антъни Пенев, в останалите роли се изявяват актьорите Адриан Филипов (Оргон), Боряна Маноилова – гост (Елмира), Валентин Василев (Валер), Делян Илиев (Клеант), Мариан Дулчев (Дамис), Надя Дердерян (Дорина) и Теона Димова (Мариана). Премиерните спектакли се състояха на 14 и 20 декември 2023 г.

Тази година публиката отново има възможност да подкрепи своя фаворит сред номинирани за наградите “Икар”, като участва в онлайн гласуването в сайта на Съюза на артистите в България до 25 март 2024 г. на следния линк:

По традиция най-престижните отличия в областта на сценичните изкуства се присъждат от 1974 година в Световния ден на театъра – 27 март, и през 2024 г. ще празнуват своя 50-годипен юбилей. Номинираните спектакли ще бъдат представени в рамките на ХIХ издание на Софийския театрален салон, който е част от Календара на културните събития на Столичната община, както и от Националния културен календар на Министерството на културата.

Официалната 50-та церемония по връчването на наградите ще се проведе на 27 март в Народен театър „Иван Вазов“, а събитието ще се излъчва от Българската национална телевизия.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here