Поппевицата Мариана Попова ще води клас в НУИ „Панайот Пипков“

0
1084
Мариана Попова

Поппевицата Мариана Попова ще води клас в Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен, съобщи новината тя. Днес са приети първите млади певци, които ще са в 8 клас през новата учебна година. През септември ще бъде обявена още една дата за желаещите да се обучават при талантливата изпълнителка. „Вълнуващ и емоционален път ни чака!“, убедена е Мариана Попова, за която преподаването ще е ново амплоа.

Идеята певицата да се присъедини към педагогическия екип на училището е на директора Румен Тодоров, който я кани да поеме собствен клас по поп и джаз пеене. По думите му, тази специалност е станала особено популярна в следствие на телевизионните музикални формати, интересът на учениците към нея расте и затова е добре училището да не остава с един преподавател в лицето на Доротея Люцканова. „Наскоро разбрах, че Мариана Попова се е установила със семейството си в Плевен и реших да я поканя да води клас по поп и джаз пеене в НУИ „Панайот Пипков“, поясни той.

Днес, 25 юни, са приети четирима стойностни ученици в 8 клас, като само един от тях е възпитаник на училището – китарист, който има желание да си смени специалността, информира още Тодоров. И четиримата приети са работили до момента с Доротея Люцканова, която подкрепя идеята за втори клас и съдейства за нейната реализация.    

След приемния изпит Мариана Попова е предложила да има и втори прием през месец септември, тъй като преди настоящия не беше оповестена информацията, че тя ще води клас. „Предпочетохме да запазим конфиденциалност, но вече сме уточнили условията с нея и от първи септември тя започва да преподава“, поясни директорът Румен Тодоров.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here