Поетесата Весела Димова е носител на първата годишна награда „О`Писменехъ!“

0
988
Весела Димова

Поетесата Весела Димова е носител на първата годишна награда „О`Писменехъ!“, която й беше връчена официално за цялостно творчество от Диян Павлов – Джими, в уютния двор на уникалния за страната жив музей на буквите Творителница „О`Писменехъ!“. Поводът за учредяване на наградата е 5-годишнината от създаването на неповторимото островче на духа в Плевен, прославило се и в чужбина и възхитило дори президента Румен Радев.

Даниела Дочева

Организацията на събитието в партньорство със Сдружение „Духът на Плевен“ беше запазена в тайна до последния момент, така че поднасянето на красивия плакет, изработен от Диян Павлов – Джими, беше абсолютна изненада за поетесата. С огромно вълнение тя благодари и сподели надеждата си, че думите, които събира и представя в книги, рецитали и чрез виртуалното пространство докосват душите на хората.

Весела Димова

Поредната изненада за нея беше специално подготвен рецитал с нейни стихове от всичките й 18 стихосбирки – по едно произведение от всяка. Обединени от темата за любовта, те представиха погледа на авторката през годините – като тийнейджърка, младо момиче и зряла жена. Рециталът беше поднесен от Весела Димова и журналистката Даниела Дочева, която преди това представи в резюме творчеството на поетесата, водещите теми в него и биографична и творческа справка за нея.

Специален поздрав от Сдружение „Духът на Плевен“ бяха дуетните изпълнения на флейтистките Женя Добрикова, музикант в Плевенската филхармония, и Божидара Ивайлова, ученичка в 7 клас на Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен.

Домакинът на стилното и вълнуващо събитие Диян Павлов – Джими получи специален дар от Сдружение „Духът на Плевен“, поднесен от доц. д-р Емилияна Конова – икона на Свети Иван Рилски, зографисана върху дърво. Своите вълнения и вдъхновения след един от първите празници на духа след епидемията от коронавирус гостите споделиха на чаша вино.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here