Деца от арт школа „Колорит” спечелиха най-високите отличия от Националния конкурса „Вяра и упование” в Русе

0
862
Артшкола "Колорит"

Деца от арт школа „Колорит” спечелиха най-високите отличия от Националния конкурса детско и младежко творчество „Вяра и упование”, провел се в Русе. Деветгодишните Марина Кацарска и Никола Кацарски взеха първи награди, а Теодора Ананиева е носител на втора награда. Марина впечатли журито с живописната си творба „Приказен ден”, Никола – с пастелната рисунка „Глава на кон”, а Теодора – с „Актриса в роля”, изпълнена със сух пастел.

Трите деца от школа „Колорит” се представиха с творби на свободна тема. В раздела за приложни изкуства Марина Кацарска спечели трета награда, а дипломи за отлично представяне получиха 12 деца от Школата.

Конкурсът се проведе за втори път и в него се включиха голям брой участници от цялата страна, избрали да рисуват на библейска тема, на тема по свой избор или да творят в приложните изкуства. Националната изложба ще бъде представена на 15 юни по време на откриването на новия Детски отдел на Регионалната библиотека „Любен Каравелов” в град Русе. Културният институт е организатор на националния артфорум.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here