Хор „Гена Димитрова“ подарява на плевенчани концерта „Светът е музика“

0
783
концерт "Светът е музика"

Хор „Гена Димитрова“ с диригент Анелия Дечева ще подари на плевенчани концерта „Светът е музика“. Музикалното събитие ще е под открито небе и е първото в града след приключване на епидемията от коронавирус. Срещата на артистите с публиката ще е в двора на Регионалния исторически музей на 25 юни от 20,30 часа. Входът е свободен.

В програмата са включени популярни хорови аранжименти на класическа и модерна музика от различни държави, между които България, Унгария, Русия, Япония, Германия, Италия, Испания, Франция, Шотландия и др. Ще прозвучат „Sanctus“ от Месата за мир „Въоръженият човек“ на Карл Дженкинс, „Аdiemus“ от „Олтарни песни“ на Карл Дженкинс, „Серенада“ от Франц Шуберт и „Баркарола“ из операта „Хофманови разкази“ на Офенбах, италианската канцонета „La Spagnola“ от Винченцо Ди Киара и неаполитанската песен „Funikuli, funikula“, ария на Силва из оперетата „Царицата на чардаша“ и терцет из оперетата „Графиня Марица“ от Имре Калман, легендарният рускоезичен романс „Очи чёрные“ на композитора Флориан Герман и текстописеца  Евгений Гребьонко и много други прекрасни произведения.

Солисти ще са Боряна Бешева, Милена Йотова, Дани Меса и Любомир Дюлгеров. Свързващото звено в музикалните изпълнения ще са прекрасни текстове за музиката на философи, композитори и поети, които режисьорът Димо Дешев е подбрал и ще поднесе по подобаващ начин.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here