Плевенчанин призова съгражданите си да изкупят билетите за предстоящите представления на ДКТ „Иван Радоев“

0
746
ДКТ

Плевенчанинът Николай Бочев призова съгражданите си да изкупят билетите за предстоящите представления на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ и по този начин да подпомогнат културния институт да се възстанови от тежкия период, в който дейността му беше преустановена, заради епидемията от коронавирус.

„По-малко от седмица остана до „отварянето“ на театъра, след ограничителните мерки. В тези кризисни за културата времена сега е моментът да се включим активно като зрители. Нека всички любители на театъра, според възможностите и предпочитанията си, да изкупим билетите за всичките постановки от афиша, за да покажем на актьорите, режисьорите, сценичните работници и всички от персонала, че имат важна роля в опазването на духа на нашия град през годините“, мотивира предложението си Бочев.

Преди два месеца той пое друга гражданска инициатива, свързана отново с културния живот на Плевен. Тогава той призова плевенчани да не връщат закупените от тях билети за представления и концерти, които беше невъзможно да се състоят, заради затварянето на културните институти. Предложението му срещна широка обществена подкрепа и позитивни оценки.

Николай Бочев, който е страстен почитател на културните и спортни събития в града, се надява и сега да провокира интелигентната публика да се отзове на призива му и да напълни позволения капацитет от 30 % на залите за всички представления.  

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here