Плевенският театър отбелязва празника на града с премиерата на приключенския спектакъл “Островът на съкровищата“

0
253
Островът на съкровищата

Драматично-куклен театър “Иван Радоев” ще отбележи празника на Плевен – 16 май, с премиерата на приключенския спектакъл “Островът на съкровищата“. Премиерните дати на най-пиратската, морска и вълнуваща театрална авантюра са 15 и 16 май.

„Островът на съкровищата“ по едноименния роман на Р. Л. Стивънсън е спектакъл, подходящ за деца, тийнейджъри и възрастни, семейства и приятели, които искат заедно да преживеят най-приключенския пиратски сюжет.

Адаптацията на романа и режисурата са дело на Денис Симеонов, сценограф и костюмограф е Ясмин Манделли, композитор е Милен Апостолов, текстът на песните е на Момчил Коритаров. В спектакъла участват седемнадесет актьори от трупата на Плевенския театър, които ще пренесят публиката директно в епицентъра на събитията – през XVIII век,  златната епоха на карибските пирати.

На сцената ще се изявят Милена Ерменкова (Торосян), Джим Хокинс, Адриан Филипов, Валентин Василев, Васил Витанов, Генади Николов, Диана Ханджиева, Елица Анева, Ива Николова, Иван Жунтовски, Иван-Александър Дойчев, Мариан Дулчев, Мариела Богданова, Мариета Калъпова, Мариян Стефанов, Марияна Петрова, Николай Стойчев, Сергей Константинов.

И както подобава на всяко пиратско приключение, и в това има мистериозна карта, случайно попаднала в ръцете на младо момче. Богати и бедни, пирати и благородници, алчни и идеалисти, папагал и еднокрак главатар са готови на всичко, за да намерят Карибския остров и пиратското съкровище.

В разлюляния от песни и морски бури кораб се казват и легендарните жени пирати – Ан Бони и Мери Рийд, сражаващи се за своя дял от плячката. В тази неравна борба е въвлечен и малкият Джим Хокинс, решен да възмъжее и докаже, че смелостта и честта са най-верните другари.

„Островът на съкровищата“ от Р. Л. Стивънсън, написан през 1882 г. и описващ събития век преди това, е първият приключенски роман, създал романтичния образ на карибския пират, познат ни и до днес, и превърнал се в класика.

Информация и снимки: ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here