Богата програма с интересни събития предлага Нощта на музеите и галериите в Плевен

0
810
ХГ "Светлин Русев"
ХГ Дарение "Колекция Светлин Русев"

Богата програма с интересни събития предлага Нощта на музеите и галериите в Плевен – 11 май. Инициативата ще започне с концерт на Хор „Звъника“ с диригент Ваня Делийска – в ХГ Дарение “Колекция Светлин Русев”, от 17 ч. Концерт на Боряна Бешева и Даниел Меса ще се състои в Артцентър “Плевен” от 17,30 ч., а три артистични работилници: за керамични къщички, творчески музикален уъркшоп и детска приложна работилница “Вълшебни лица“, и концерт под звездите на ученици от НУИ “Панайот Пипков” – Плевен, ще предложи Къщата на художниците (ул. “Димитър Константинов” 17) от 18 ч.

Артцентър "Плевен"
Артцентър „Плевен“

Нощта продължава с концерт на Общинския духов оркестър с диригент Пламен Марков и представянето на три изложби: живопис на Йордан Кацамунски, хартия, графика и колаж на Недко Недков и съвременен текстил “Материалът” на над 25 автори с куратор проф. Анна Бояджиева – в ХГ “Илия Бешков”, от 18,30 ч.

ХГ "Илия Бешков"
ХГ „Илия Бешков“

В 19 ч. Регионалният исторически музей в Плевен ще покаже експозицията “Жените в обществото”, фотоизложбата “Поглед към гнездото на скалния орел“ на Националния природонаучен музей при БАН, изложбата „Армията на Бога“ с оригинали и копия на средновековни и възрожденски икони и стенописи на светци воини и оригинални артефакти от Праисторията и Късната античност, открити по българските земи, и експозицията “Личности и събития в българския спорт“ на Асоциация “Докосни дъгата“, която включва дарения от известни български спортисти. Ще се състои и концерт на Трио “Тенорите”.

Регионален исторически музей - Плевен
Регионален исторически музей – Плевен

В Панорама “Плевенска епопея 1877” ще има концерт на Формация “ГеоМарЧаЛо” и перкусиониста Николай Колев. Там ще бъдат представени и експозицията “Реликви на Апостола” с лични вещи на Васил Левски от фондовете на РИМ – В. Търново, и РИМ – Ловеч, и Изложба с оръжие на воюващите сили от Руско-турската освободителна война 1877-78 г. от фонда на РВИМ – Плевен. В проявите са ангажирани представители на Регионален клуб “Традиция” – Плевен, и ученици от ПГ по туризъм +Алеко Константинов” – Плевен, и от ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване – Плевен, които ще покажат кулинарна изложба-базар. Събитията започват в 19 ч.

Панорама
Панорама „Плевенска епопея 1877“

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here