Плевенският Лайънс клуб “Огледало” учредява фонд за връчване на престижния приз “Добро без граници”

0
935
Лайънс клуб

По случай петнадесетия си рожден ден дамите от Лайънс клуб “Огледало” -Плевен, учредяват фонд за връчване на престижния приз “Добро без граници”. Отличието ще се връчва за социално значима дейност в полза на обществото, а за него може да бъде номиниран всеки, който е осъществил през годината успешна и вдъхновяваща кампания, предизвикала безпрецедентна вълна от човешка съпричастност и солидарност.

Направата на статуетката е поверена на плевенския скулптор Красимир Рангелов, автор на десетки монументални творби и изложби у нас и в чужбина. Негови произведения са собственост на Националната художествена галерия в София, както и на много частни колекции и галерии в цял свят.

Наградата ще бъде връчвана всяка година по време на традиционния благотворителен бал на Лайънс клуб “Огледало” – Плевен и цели да покаже доброто в реалния живот.

Лайънс клуб “Огледало” е основан преди петнадесет години като дамски клуб – на 15-ти март 2007 г,, благодарение на свободната воля и желание на двадесет дами от Плевен. Преди четири години клубът се присъединяма към Лайънс интернешънъл, най-голямата хуманитарна организация в света.

Lions служим! Когато грижовни хора се обединят, запретнат ръкави и действат, за да подобрят своята общност, това е чудесно и невероятно усещане за всички замесени. Да си Lion значи да си лидер с примера си, да градиш приятелства и да подобряваш света чрез доброта. Това са 1,4 милиона мъже и жени, които заедно служат за трайно положително въздействие върху реалността и променят към добро живота на хората. We serve!”, споделят от организацията.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here