12 изтъкнати български творци се представят с живопис и скулптура в Плевен

0
736
Артцентър

Изложба “12-те…” ще представи живопис и скулптура на 12 изтъкнати български творци в Плевен. Събитието ще съвпадне с прекрасния християнски празник Благовещение – на 25 март, от 18 часа, в Артцентър “Плевен”.

Публиката ще има уникалната възможност да види заедно именитите автори Милко Божков, Станислав Памукчиев, Свилен Блажев, Стоян Цанев, Захари Каменов, Веселин Начев, Чавдар Петров, Емил Попов, Зиятин Нуриев, Стефан Лютаков, Павлин Радевски и Митко Събев. Те се представят в този формат за първи път, поясни Пламен Моневски от Артцентър “Плевен” и добави, че основната идея за експозицията е да обедини 10 автори от едно поколение в обща изява. Скулпторите Павлин Радевски от Троян и Митко Събев от Плевен пък са представители на талантливото по-младо поколение.

Изложбата ще бъде открита подобаващо от проф. Станислав Памукчиев – художник и преподавател в Националната художествена академия в София, и Елица Терзиева – изкуствовед и уредник на Националната художествена галерия в София. Специален гост ще е доц. Ружа Маринска – изтъкнат български изкуствовед, художествен критик и историк на изкуството. 

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here