Плевенският художник Иван Велчев – Йово открива изложба живопис в Ловешката художествена галерия „Проф. Теофан Сокеров“

0
196
Иван Велчев - Йово - изложба в Ловеч

Плевенският художник Иван Велчев – Йово ще открие изложба живопис в Ловешката художествена галерия „Проф. Теофан Сокеров”. Събитието е на 12 октомври, от 17,30 ч.

Добре познатият творец е роден през 1949 г. в Плевен. През 1968 г. завършва Музикалното училище в града, а през 1974 г. – училището за художествени занаяти в София. От 1975 г. участва в общи и групови изложби в страната и чужбина, в международни симпозиуми и биеналета в България, Австрия, Швейцария, Германия, Унгария, Полша, Гърция.

Реализирал е над 30 самостоятелни изложби в България, Белгия, Германия, Словакия, Полша, Унгария. Преди броени дни откри изложба живопис в Добрич. Удостоен е с много национални и международни награди за живопис. Негови творби са притежание на Националната художествена галерия, Софийската градска художествена галерия и художествени галерии в страната, както и на частни колекции в България, Германия, Белгия, Холандия, Финландия, Франция, Испания, Италия.

Творческите му търсения и изяви са в различни направления – рисунка, графичен дизайн, живопис, графика, колаж, фотография. Дълги години е част от екипа на Художествена галерия „Илия Бешков“ в Плевен. Член е на Съюза на българските художници от 1991 г. Живее и работи в Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here