Пешеходният поход Плевен – Тотлебен – Плевен ще се състои за осма поредна година

0
262
Пешеходен поход Плевен - Тотлебен

Пешеходният поход Плевен – Тотлебен – Плевен ще се състои за осма поредна година. Организатори на събитието са фирмите „Милкана“, „KHM текстил“ и „Плевенски хляб“ и Община Пордим.

Походът ще се проведе на 14 октомври, събота, от 08:30 ч., а сборният пункт е при Кожухарската чешма (паркинга на „Балканстрой“). Там всички участници ще получат талони за храна и тениски, както и инструкции за прехода. Точно в 09:00 часа походът ще потегли в посока село Гривица. Ще бъде подсигурен полицейски ескорт в началото, когато придвижването ще е по автомобилен път. След това по-голямата част от трасето е по земен път с множество живописни гледки.

Осигурена е медицинска помощ за участниците при необходимост. Преходът е с дължина около 24-25 км, като на всеки 5 – 6 км. ще се раздават плодове и вода. Финалът е в центъра на село Тотлебен – в парка с водните лилии и червените рибки. По традиция за всички участници там има осигурена почерпка и автобуси за връщане обратно към Плевен.

Мотото на инициативата и тази година е „Да слезем от колите и да повървим пеша“, а целта е намаляване на стреса и превенция на синдрома „Бърнаут“ чрез разходка сред природата. Очакванията са в прехода да се включат около 400 души, сред които и представители на Средно училища „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Пордим.

„Прогнозата на синоптиците за съботния ден е за слънчево време с високи за сезона температури, затова призоваваме всички да забравят за автомобилите и телефоните, да общуваме очи в очи и да създадат нови приятелства по време на дългата разходка сред природата“, призовават организаторите.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here