Плевенската поетеса Витка Витанова представя свои детски стихове

0
393
ХГ "Светлин Русев"
ХГ Дарение "Колекция Светлин Русев"

Плевенската поетеса Витка Витанова ще представи свои детски стихове пред публика. Литературно-музикалната вечер ще е на 17 ноември, от 17 часа, в ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев“. Организатор на събитието е Дружеството на писателите в Плевен.

Ще участват деца от НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Долни Дъбник и Даниела Заркова – председател на читалище „Пробуда 1990“ – Плевен. В програмата са включени песни по стихове на поетесата с композитори Милена Йотова и Александър Томов. Водещ ще е поетесата, преводач и журналист Татяна Любенова.

Витка Витанова е родена в Плевен. Завършила е руска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Има І клас квалификация и е работила като главен учител в Техникума по строителство и архитектура „Никола Фичев” – Плевен. Автор е на методични статии в сборници и книги. Нейни хумористични разкази и стихове са публикувани в списания и вестници. Член е на Дружеството на писателите в Плевен. Издала е книгите „С червен молив” – фейлетони, „Сърдечен зов” – поезия, „Имам си калинка” – стихове за деца, “Изворче на доброто” – гатанки, “Имам си детелинка”, “Вълшебният чадър” и др.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here