Алекса Димитрова от Артшкола „Колорит“ се върна от Оман с престижните награди „Златен трофей“ и „Златен медал“ за своя рисунка

0
120
Колорит

Единадесетгодишната Алекса Димитрова от Артшкола „Колорит“ се завърна от тържествена церемония по награждаване на победителите в Международния конкурс за рисунка „Здраве 2022“, която се състоя в град Маскат в Оман. Малката художничка получи най-високите отличия – „Златен трофей“ и „Златен медал“, за живописната си творба „Лекарите са като ангелите“. Организаторите изпратиха и наградата „Златен медал“ за четиригодишната Елеонора Петрова – победител в първа възрастова група, която не можа да присъства лично на церемонията.  

Двете деца се състезаваха с хиляди участници от десетки срани. Рисунките на плевенските художнички носят красиви, оптимистични послания, наситени са със символи и грабващи със своя богат колорит, който е изграден в сложни живописни техники. Творбите на победителите се отпечатват на рекламни тениски и сувенири и се продават с благотворителна цел в помощ на нуждаещи се болни деца по целия свят – на благотворителни церемонии, изложби, презентации, фестивали. Девизът на тези благотворителни кампании е „Дари усмивка на биещо сърце“.

Конкурсът се организира от педиатри от цял свят, обединени в „Група за здраве и изкуство“ /HEART/. Всяка година Фестивалът и награждаването се провеждат в различни страни по света. За трета поредна година по две деца от школа „Колорит“ са победители в този престижен международен артфорум. Елеонора живее в Лондон и се обучава онлайн в Артшкола „Колорит“ и това е нейната поредна престижна международна награда. За Алекса настоящото международно завоевание също е поредно.

“Темата „Здраве“ е сложна и изисква от артпедагога специална подготовка, онагледяване и иновативен подход, за да вдъхнови децата. За мен е чест, че моите ученици са носители на тези невероятно престижни награди, това е  награда и за моята вдъхновена работа с тях”, коментира педагогът Майя Ананиева.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here