Плевенската филхармония и Дуо „Арденца“ представят лауреатите от Международния конкурс Vivapiano

0
437
пиано

Плевенската филхармония и Дуо „Арденца“ представят лауреатите от IX-то и X-то издание на Международния конкурс за пианисти непрофесионалисти Vivapiano. Концертът ще е на 18 ноември, от 19 часа, в читалище „Съгласие 1869“.

На сцената ще излезе Борис Дюлгеров (10 г.), който е носител на Гранд При Джуниър от последното издание на конкурса. Той ще е солист на Концерт № 2 – I част, d moll, от Менделсон.

Йоана Георгиева, носител на Гранд При също от последното издание на конкурса, ще е солист на Симфонична рапсодия за пиано и струнен оркестър от Хуакин Турина.

Елица Стефанова (17 г.), носител на Гранд При от IX-то издание на Международния конкурс за пианисти непрофесионалисти Vivapiano, ще се изяви в „Ръченица“ на Петко Стайнов – транскрипция на Виктор Чучуков.

С това любимо произведение на поколения българи организаторите на събитието и участниците в него ще отбележат 125 години от рождението на големия композитор Петко Стайнов.

Публиката ще зарадва и Дуо „Арденца“, съставено от пианистката проф. Даниела Дикова – съосновател и председател на Фондация „Арденца„, и цигуларката Галина Койчева. Те ще са солистка на Двоен концерт за цигулка, пиано и оркестър от Йозеф Хайдн.

Диригент на концерта ще е маестро Деян Павлов.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here