Любопитни занимания и игри организират за Нощта на прилепите в Регионалния исторически музей в Плевен

0
383
Прилеп

Любопитни занимания и игри организират за Международната нощ на прилепите в отдел „Природа“ на Регионалния исторически музей в Плевен. Събитията ще се състоят на 21 октомври 2021 г. от 11 часа съвместно с представители на сдружение „Зелени Балкани“.  

Целта и е да се покаже, че прилепите не са никак страшни, а просто различни и много симпатични. В България се срещат 33 вида прилепи от възможните 35 в Европа и всички те са насекомоядни. Прилепите са много полезни, защото голяма част от насекомите, с които се хранят са вредители в селското стопанство, а прилепите в градовете помагат в борбата с комарите. Ако сме наясно с ползите от прилепите и с начина им на живот, можем да допринесем за тяхното опазване и разпространение.

За всички желаещи да се включат в събитието са предвидени презентации и видеофилми, „прилепни игри”, различни ателиета и томболи, артработилници и викторини. Всеки, който иска да научи любопитни факти за уникалния живот на прилепите и да се забавлява, е добре дошъл.

За групови посещения е необходимо предварително записване на телефон 0879822161 – Румянка Балева, ръководител на отдел „Природа” – до 15 октомври.

Мероприятието ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки. „Ако обичате да творите – пишете, рисувате, моделирате, очакваме вашите творби на прилепна тематика до 18 октомври 2021 г., а ние ще ги покажем в деня на мероприятието“, призовават организаторите.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here