Художникът Петър Петров споделя живописните си вдъхновения с плевенските ценители на изобразителното изкуство

0
383
Петър Петров - художник


Художникът Петър Петров ще сподели живописните си вдъхновения с плевенските ценители на изобразителното изкуство. Изложбата ще бъде подредена в галерия „РосАрт“ в хотел „Ростов“ и ще бъде открита на 18 октомври, понеделник, в 18 часа.

Петър Петров е изявен български художник, роден в Чирпан. Завършил е Художествената гимназия в Казанлък с живопис, а после – Великотърновския университет със скулптура. Твори и в двете направления. „Скулптурата е триизмерна и дава възможност да обхванеш обекта. Когато се наситя с двуизмерното поле, бягам в другата сфера, където всичко е обем. Работя в камък, дърво, бронз. При изграждането в обем започва друг тип търсене и на мен това ми дава разнообразието, от което се нуждая“, споделя той.  

Живее и работи в Стара Загора. От години е преподавател, като е минал през различни нива на образователната система. Към настоящия момент е асистент по Методика на изобразителното изкуство в Педагогическия факултет на Тракийския университет в града. Активна е ролята му и в местния културен живот в качеството му на зам.-председател на Дружеството на художниците.  

Сред вечните теми, които го вълнуват в творчеството му, са отношенията между хората – мъж-жена, индивидуални преживявания.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here