Плевенска артсцена “Измерения” представя поетесата Весела Димова и новата й книга “Мастило от череши”

0
682
Мастило от череши - Весела Димова

Доказаната и много обичана плевенска поетеса Весела Димова ще представи новата си стихосбирка „Мастило от череши“ с оригинален авторски рецитал на 29 юни 2022 г. (сряда), от 19 часа, в ресторант “Ростов” в Плевен. Входът е свободен.

В поезията своите красиви изпълнения на живо ще вплетат китаристите Костадин Шотев и Николай Михайлов, а Десислава Йотова и Милчо Петров ще допълнят внушението на словото със своите красиви и страстни танци.

Книгата “Мастило от череши” е събрала на 280 страници стихове на Весела Димова от последните 2 години. Наситена със символика, творбата съдържа 12 стихотворни цикъла, всеки по 21 страници – като 12-те месеца на 21-вата година от 21-вия век, обръща внимание на числата авторката. И добавя: „12 са тъмните и светлите часове в дните на равноденствието. 12 са били и апостолите. Книгата (не) случайно има 280 страници – 280 дни (10 лунарни месеца) е времето за сътворението на един човек от зачатието до
рождеството.“

Весела Димова
Весела Димова

„Мастило от череши“ е 20-та поетична книга на Весела Димова, която по професия е лекар кардиолог. Тя пише
поезия от ученичка, а чрез творчеството си в годините се доказва като една от най-значимите съвременни български поетеси. Носител е на множество награди, сред които и първата годишна награда „О`Писменехъ!“ 2020 г. за цялостно творчество.

Стиховете й са превеждани и публикувани на руски, румънски, македонски, арабски, португалски и др. Член е на Съюза на българските писатели, на Международния клуб на лекарите – писатели, на Дружеството на плевенските писатели.

Вълшебната поетично-музикална вечер “Мастило от череши” ще се случи в рамките на културния форум Плевенска артсцена „Измерения“, който се организира от Сдружение „Духът на Плевен“ под егидата на МЦ КИРМ „Св. Елисавета“ – Плевен, с управител доц. д-р Емилияна Конова.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here