Седем награди спечелиха деца от Артшкола „Колорит“ от Международния фестивал „Традиции, багри, красота през очите на нашите деца“

0
271
Колорит

Шестгодишната Никол Данчева от Артшкола „Колорит“ – Плевен, спечели втора награда и плакет за рисунката си от Международния фестивал „Традиции, багри, красота през очите на нашите деца“, който се проведе в Регионалния етнографски музей на открито „Етър“.

С поощрителни награди са Александър Цветанов – 5 г., Бианка Цветкова – 5 г., Велина Данова – 7 г., Гергана Йорданова – 4 г., Калина Кирилова – 6 г. и Радост Рангелова – 7 г. – и шестимата са възпитаници на плевенската Школа с ръководител Майя Ананиева.

Международният фестивал се организира от Държавната агенция за българите в чужбина и Сдружение ИМКА – Габрово и е адресиран към деца на възраст от 4 до 8 години. Малките художници рисуват на тема “Традиции, багри, красота в старите български къщи“.

Наградените детски творби са подредени в изложба в Регионалния етнографски музей на открито „Етър“ и са публикувани на специалната страница на фестивала.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here