Плевенчанката Мария Дамянова спечели първа награда с корейски поп от световен танцов конкурс в Загреб

0
1078
Мария Дамянова

Плевенчанката Мария Дамянова спечели първа награда с корейски поп от престижния World International Dance Open FINALE 2023, който се проведе в Загреб, Хърватия, от 4 до 7 май 2023 г.

Победата е още по-ценна за 17-годишната танцьорка, тъй като тя се подготвя за изявите си сама – няма треньор, нито клуб, който да я представя на подобни форуми, сподели за “Духът на Плевен” тя.  

Мария, която е ученичка в ДФСГ “Интелект” в Плевен, стига до престижното 1 място на настоящия световен танцов форум, след като през ноември месец миналата година успешно преминава квалификациите в България и успява да се класира за финалите в Загреб, Хърватия.

Доволна е, че там се представят най-добрите таньори и хореографии от цял свят, като конкуренцията е огромна. Международното жури е от изявени специалисти в областта на танцовото изкуство, а директор на събитието е Слободанка Тинтор. 

Мария Дамянова е впечатлена от К-поп стила от 2018 г., но по-сериозно започва да се занимава през 2021 година. Участва в много международни състезания, като особено се гордее с първата си награда от European Grand Dance Cup Grand Finals 2021. 

Признава, че да тренира сама понякога е голямо предизвикателство, но пък удовлетворението от постижения е огромно. “К-поп танците са голямо вдъхновение за мен и ме мотивират да се развивам все повече и повече. Усещането, когато съм на сцената и чуя музиката, е неописуемо. Положителната енергия и аплодисментите, които получавам от публиката на всяко състезание, ме захранват емоционално и ме стимулират да се усъвършенствам постоянно. Много съм благодарна на семейството си, което ме подкрепя и винаги ми вдъхва кураж да продължавам напред”, сподели за “Духът на Плевен” талантливата плевенчанка.

След настоящата си победа тя получава покани за участия в международни състезания в чужбина, както и в национални форуми в България, за които вече е започвала да се готви. Планира в бъдеще да продължава да се развивам с танци, като паралелно с това се обучава сериозно и в сферата на историята и цивилизацията.

“Танците ме правят много щастлива, защото чрез тях мога да изразявам себе си и емоциите си. Като танцувам, се чувствам емоционално заредена и влагам цялата си страст във всяко едно движение. Избрах точно К-поп стила, защото той ме грабна от първия миг и го усетих като моя. Харесват ми хубавата музика и артистичността на корейските групи, тяхното сценично поведение, талант, външен вид и, разбира се, хореографии”, допълни Мария Дамянова, за която танците са езикът на любовта. Убедена е, че всеки може да танцува, без значение от възраст, раса, националност, пол и т.н. 

За победите, състезанията и танците въобще талантливата плевенчанка публикува информация в профилите си в Instagram и Facebook.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here