Плевенчанката Божана Славкова спечели най-големия Международен поетичен конкурс „Mili Dueli“

0
420

Плевенчанката Божана Славкова спечели най-големия Международен поетичен конкурс „Mili Dueli“ и стана първият български автор, отличен с голямата награда – издаване на стихосбирка.

В 9-то издание на конкурса участват 711 автори от 104 страни. До финала стигат трима българи и още 47 творци.

Конкурсът продължава повече от година и се провежда в 5 кръга. В неговото начало Божана е на 18 години, а вече е на 19. Тя впечатли журито и многобройните читатели с оригиналното си стихотворение „Дървото с некролозите“. Към него е създаден и поетичен филм, който беше оценен с най-много точки от организатора на конкурса Нермин Делич.

Божана Славкова живее в София. Завършила е НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ – Бургас, с флейта. Интересите й са много широки и от години се занимава с екоинициативи, поезия, кино, визуални изкуства, театър и пърформанс. Понастоящем работи за „Грийнпийс“ и младежкото пространство „Магнит“.

За началото на месец май Божана подготвя артинсталацията „Форма на свобода“ в Бургас. Тя ще включва интересни предмети от нейните пътувания по света, а поводът са изборите за Европейския парламент през 2024 г. в България. Вече планира и вълнуващи занимания за предстоящото лято, сред които са сетивен театър и пътуване.

Талантливата млада дама има престижни отличия от поетични конкурси, сред които са „Веселин Ханчев“, „Петя Дубарова“ и „…и мисля аз, че ти си Тя!“.

Вижте стихотворението й „Дървото с некролозите“ и съпътстващия го поетичен филм:

https://www.facebook.com/share/v/RR5vRQtrpCSv88m2

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here