Плевенчанин организира „Спорт в Кайлъка“ за цялото семейство през уикенда

0
297
Спорт в Кайлъка
Снимка: homeology.live

Плевенчанинът Милен Средков създаде инициативата „Спорт в Кайлъка“ за цялото семейство през уикенда. Спортните срещи са интересни и завладяващи и допринасят не само за добрата активност на децата и младежите, но и за заздравяване на връзката им с техните родители, които също участват в предизвикателствата, пояснява той.

Днес, 24 септември, и утре, 25 септември, от 10,30 часа са поредните вълнуващи срещи – в началото на парк “Кайлъка”, като те ще продължат всеки уикенд, докато времето позволява. Желаещите могат да се свържат с организатора на телефон 0988 85 31 35 или да отидат направо на място.  

“Ако търсите по-вълнуващи семейни изживявания от обичайните разходки по парковете в Плевен и пикници по поляните, добавете спорта в списъка си. Включете се през уикендите в инициативата „Спортувай в Кайлъка“. Целта ми е да насърча родителите да спортуват с децата си и така да се превърнат в добър пример за тях”, споделя Милен Средков. Той е убеден, че родителите трябва да са добър пример и така да мотивират децата си да се занимават със спорт, вместо да прекарват голяма част от времето си пред мониторите на електронните устройства.

Милен Средков винаги се е вълнувал от спорта. Завършил е Спортното училище „Георги Бенковски“ в Плевен, а след това и Националната спортна академия „Васил Левски“ с педагогически профил. Практиката му е показала, че тренировките променят хората, правят ги по-здрави и по-дисциплинирани. “Създадох „Спортувай в Кайлъка“, защото искам децата да прекарват повече време навън, на открито и по-малко пред устройствата. Промяната на детските навици обаче много често започва от самите родители”, споделя той.

И припомня огромните ползи от спорта: формира физическа сила и издръжливост, прави хората по-борбени, по-упорити и по-концентрирани в заниманията им. Спортът създава колективен дух, положителни емоции, развива емпатията, трансформира агресията и др. Игрите изграждат силна връзка между деца и родители, поставят основата на приятелство и създават доверие, към което всеки родител се стреми.

“Елате с детето си в началото на „Кайлъка“ в събота и/или неделя сутринта, за да тренираме заедно. Фокусът е изцяло върху заниманията в семейна среда, няма никакво значение какво е нивото ви на активност”, призовава Милен Средков, който има още много идеи за развитие и надграждане на инициативата.

Посещенията на заниманията са без такса.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here