Инициативата „Заедно за един милион хороводни стъпки“ събира плевенчани на площад “Възраждане” за най-дългото хоро    

0
277
Хоро - Северняшки ансамбъл

Община Плевен кани плевенчани от всички възрасти, както и всички клубове и школи за народни танци да се включат в общи изпълнения на северняшки хора на централния площад, информират от местната администрация. Събитието ще е на 30 септември, петък, от 17,30 ч. на централния площад  „Възраждане“. Идеята е всички присъстващи да направят над един милион хороводни стъпки заедно и да поставят своеобразен рекорд за най-дългото хоро. Този оригинален начин са избрали организаторите, за да се включат националния общински конкурс „Нестле за Живей Активно“ с партньор НСОРБ, който има за цел да насърчи двигателната активност и здравословния начин на живот.

В инициативата „Заедно за един милион хороводни стъпки“ ще се участват Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ и Общинският духов оркестър, които ще изпълнят седем популярни северняшки хора. Всички присъстващи на площада ще бъдат поканени да ги изиграят на общо хоро. Досега каузата получи подкрепа на над 10 плевенски клуба и читалищни фолклорни школи.

С участието си в конкурса „Нестле за Живей Активно“ Община Плевен ще се бори за голямата награда от 20 хиляди лева за общински проект, свързан със спорта. Целта е да се финансира монтирането на стрийт фитнес комплекс в парк „Кайлъка“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here