Писателката Ивелина Радионова представя новата си книга “До Боянския майстор” в Плевен

0
429

Писателката Ивелина Радионова ще представи новата си книга “До Боянския майстор” в Плевен. Творческата среща ще е на 25 ноември, петък, от 17,30 ч., в читалище „Лик“ – Плевен, което е организатор на проявата.

„До Боянския майстор“ е 13-ата книга на Ивелина Радионова и включва повест и разкази. Сега пресъздадена в проза, историята на Боянския майстор първоначално е претворена в стихотворение, което донася на авторката първа награда в Националния конкурс за любовна лирика „Горчиво вино“ 2020. Поетичната творба е включена в книгата и е нейно своеобразно мото.

Новата книга на Ивелина Радионова има своя собствена светлина, сияние, което излъчва и корицата, дело на Стефан Тотев. Сиянието е особено силно в трудни времена, когато мракът заплашва да превземе цялата планета, а светлото е все по-рядко срещано явление. Посланието на творбата е всеки да открие своята причина да е жив, която да осмисли дните му. Защото всеки идва с определена мисия, която се превръща в пътеводна светлина в живота му. Без значение дали човек ще рисува, ще отглежда рози и копринени буби, ще прави фигурки от дърво или ще извайва злато, той свещенодейства, добрува в полза на другите. Водещо е проявлението на дарбата, вложена от Твореца във всяка душа, за да се стреми тя към едно по-високо ниво на осъзнатост и достойно съществуване, което да я доближи до Бог.

„До Боянския майстор“ е път на душата към съвършенство, хармония и любов. Пътят неизменно криволичи, преминава през бедност, тегоби, болести, низки страсти. Неизменно на този път се сблъскват доброто и злото, за да премерят сили. Кое е по-силно и кое ще победи? Това решава душата, всяка за себе си. Тази книга е отворена вратичка към един по-хубав, мечтан свят. Тя е стремеж към висш идеал, недокоснат от грозното и пошлото в битието. Всеки разказ утвърждава сплотеност, вярност, силна обич, почит към знанието и традициите, отговорност към род и родина.

Книгата притежава способността да лекува души, да променя мироглед, подбуждайки порив към красота, свобода и пълна себереализация. Страниците ѝ са парченца, отчупени от онази скъпоценност, наречена „време“. И макар да е писано, че „дните на всички са преброени“, в книгата царува онова синьо безвремие, което откъсва от забързания ритъм на настоящето, убедени са от издателство “Персей”.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here