Писателката Неда Антонова преплете паралелните светове на Кера Тамара и Людмила Живкова в новия си роман “Елегия. Когато баща ти е цар”

0
877
Елегия - Неда Антонова

Писателката Неда Антонова преплете паралелните светове на Кера Тамара и Людмила Живкова в новия си роман “Елегия. Когато баща ти е цар”. Дългоочакваната книга ще е в книжарниците на 29 ноември, информират от Издателска къща “Хермес”.

Това е роман за властта. За опиянението от нея, за гибелната ѝ похот и за светлата сила, когато е в името на доброто. Това е роман за силата на родовата кръв, за миналото и бъдещето. Това е роман и за любовта. Две жени на върха на историческата пирамида. Едната е княгиня от царски род, другата е дъщеря на своето време. Между тях – шестстотин години. И двете имат власт, слава и пари. И на двете душите им са самотни. И те търсят на какво да посветят живота си. Пред едната цялото Търновско царство пада на колене и я изпраща в шатрата на султан Мурад. Другата сама принася живота си в жертва за доброто име на България пред света. Накрая и двете намират любовта – макар и по най-невъзможния начин. А после народът ги изпраща горко оплакани и ги съхранява завинаги в митовете и в спомените си. Елегия на властта, жертвата и самотата!”, анонсират сюжета издателите от “Хермес”.

И в тази си книга авторката се осланя на творческата формула “Като нямаше кой да ми каже как се е случило, разказах го, както мислех, че се е случило“. Разказът й обаче не е произволен, а е базиран на задълбочени проучвания и на съществувалите във времената на сюжетното действие исторически, битови и религиозни обстоятелства. Така историческата фактология и фикцията се вплитат в една неделима плът на словото, която несъмнено ще завладее безкомпромисно читателя и ще го провокира да съпреживее нови творчески светове, нови събития и неподозирани обрати в съдбите на двете героини – необикновени, енигматични, очарователни и натоварени със своите специални мисии.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here