Пет талантливи деца от Плевен са част от Клуб 2020 на Фондация „Димитър Бербатов“

0
1142
Ани Венелинова Георгиева
Ани Георгиева

Пет талантливи деца от Плевен са част от Клуб 2020 на проекта „Успелите деца на България” на Фондация „Димитър Бербатов“. Това са Ани Венелинова Георгиева – VІІІ клас, МГ „Гео Милев“ за постижения в сферата на литературата, Валентин Николаев Филипов – VІІ клас, МГ „Гео Милев“ за постижения в сферата на математиката и информатиката, Елизабет Димитрова Захариева – VІІІ клас, ПГПЧЕ за постижения в сферата на поп, джаз и народно пеене, Марина Миленова Кацарска – ІV клас, ОУ „Васил Левски“ за постижения в сферата на изобразително изкуство, фотография и етнография, и Никола Миленов Кацарски  – ІV клас, ОУ „Васил Левски“ за постижения в сферата на изобразително изкуство и литература.

Валентин Николаев Филипов 

В Клуб 2020 влязоха най-талантливите деца на България, чийто номинации за постижения в областта на спорта, науките и изкуството през миналата година могат да им донесат стипендии от Фондацията. Организаторите на Проекта обявиха, че за 2020 г. ще бъдат наградени общо максимум 9 деца: по три във всяка област на изява и в нея – по едно във всяка възрастова група (от І до ІV клас, от V до VІІІ клас и от ІХ до ХІІ клас). Българчетата от чужбина се номинират и ще бъдат оценявани наравно с децата от училищата в страната.

Eлизабет Димитрова Захариева

Във връзка с особеностите на предизвикателната 2020 г., в която голяма част от състезанията не се проведоха, има вероятност в категория, в която няма достатъчно високи постижения, да не бъде връчена Голяма награда и лауреатите за 2020 г. да са по-малко от 9.

Победителите ще бъдат определени от жури, което включва представители на фондацията и експерти от всяка област – спорт, изкуства, наука. Конкретните членове на журито ще бъдат обявени в уебсайта на проекта след приключването на периода за оценяване. Отделно (чрез номинациите на децата) може да бъде отличен педагог на годината.

Марина Кацарска
Марина Миленова Кацарска

Всички деца, които са в Клуб 2020, независимо дали ще бъдат наградени, ще бъдат включени в алманаха „Успелите деца на България“, който Фондация „Димитър Бербатов“ ще издаде и за 2020 година.

Награждаването обичайно се извършва на официална церемония, лично от Димитър Бербатов. Във връзка с извънредната здравна ситуация, организаторите не обещават, че през 2021 г. ще се проведе церемония за Награди 2020. Когато стане ясно – не по-рано от късната пролет на 2021 г., ще обявят дали и кога ще се състои церемонията.

Никола Миленов Кацарски

Фондация “Димитър Бербатов” е първата институция в България, учредила годишни награди за ученици – включително за най-малките. Проектът предвижда отличаване не просто на талантливи, а на изявяващи се деца – тези, които, освен че усъвършенстват заложбите си, ги проявяват в състезания с други деца.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here