Малин Решовски
Малин Решовски (вдясно) получава годишната награда „Северно ехо” за журналистика от кмета на Община Плевен Георг Спартански - 17 декември 2018 г.

Излезе от печат книгата на Малин Решовски „Интервюта от Плевен за БТА“. Включените интервюта са с видни личности със значим принос в своята дейност. Те са хора от нашето съвремие, със собствена професионална и житейска философия. Решовски е „разпитал“ своите събеседници и ни представя техните постижения и търсения, които са валидни не само във времевия отрязък на така нареченото събитийно интервю. Читателят ще обогати познанията си и ще осмисли още по-задълбочено посланията.

Авторът е дългогодишен кореспондент (от 1995 г.) на първата и най-стара национална медия в България – Българската телеграфна агенция (БТА). Започнал е да се занимава с журналистика още като ученик и да сътрудничи на много издания до днес. Негови публикации са превеждани за медии, които се разпространяват в чужбина. Малин Решовски е двукратен носител на годишната награда за журналистика на Община Плевен и Дружеството на журналистите „Северно ехо”, както и на наградата „Златно перо” на Съюза на българските журналисти.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here