Песни на композиторите Милен Македонски и Георги Милтиядов са на финала на Националния конкурс “Бургас и морето” 2023 – слушателите гласуват за своя фаворит

0
364
Бургас и морето

Песни на композиторите Милен Македонски и Георги Милтиядов са на финала на Националния конкурс за песен “Бургас и морето” 2023 – слушателите имат възможност да гласуват за своя фаворит.

“Чух твоя смях” е пореден творчески продукт на изявения български музикант, композитор, певец, аранжор, текстописец и преподавател в НУИ “П. Пипков” Милен Македонски от Плевен. С блестящата българска поппевица Маргарита Хранова, която изпълнява тази песен, той има дългогодишна вдъхновяваща творческа работа и издаден албум “Копнеж” – с негови песни, които тя пее. Автор на стиховете на „Чух твоя смях“ е Джина Дундова.

“Брегове” е прочувствена балада на Георги Милтиядов – композитор, аранжор, продуцент, певец, пианист, диригент и преподавател в НУИ “П. Пипков” – Плевен. Текстът е на Десислава Софранова, а изпълнител е Невена Пейкова, добила популярност с участието си в третия сезон на X Factor Bulgaria.

Повече от 40 песни бяха подадени за участие в конкурса „Бургас и морето“ 2023 г., които бяха прослушани от подборна комисия в състав: Диана Саватева – зам.-кмет „Култура, туризъм и спорт“; Димитър Маджаров – директор ОП „Летен театър, фестивали и концерти“; Веселин Пренеров – общински съветник и председател на постоянна комисия по култура и читалищна дейност, Общински съвет – Бургас; Тони Димитрова – певица, Руслан Карагьозов – композитор, Светослав Михайлов – музикант; Кирил Вълчев – журналист; Ефтим Чакъров – композитор; Деян Вълев и Иван Гогов – музиканти. След гласуването на комисията към финалната част на конкурса преминаха 11 авторски екипа.

Слушателите могат да гласуват до края на юли за своя фаворит тук: https://www.burgasimoreto.org/bg/songs

Песента, събрала най-много слушателски гласове, ще получи Награда на онлайн слушателите. Конкурсът ще завърши с Галаконцерт, на който финалните песни ще бъдат изпълнени на живо, а журито ще даде своите оценки и ще награди победителите. Наградата на публиката ще бъде определена чрез гласуване на зрителите в Летния театър в Бургас, където ще се състои събитието.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here