Зам.-областният управител на Плевен връчи на председателя на правната комисия към НС искания за промени в НК при ПТП

0
285
Николай Абрашев

Зам.-областният управител на Плевен Николай Абрашев се срещна с народните представители от 15-ти многомандатен избирателен район  (МИР) – Плевен Пламен Тачев, Свилен Трифонов и Валери Лачовски в сградата на Народното събрание днес, 27 юли, и ги запозна с искани промени в Наказателния кодекс (НК) при пътно-транспортни произшествия (ПТП), които са в резултат от проведена среща на областния управител на Плевен Виолета Иеремиева с представители на мотоклубове преди дни.

Абрашев проведе разговор и с председателя на Комисията по правни въпроси към НС Стою Стоев, на когото връчи официално писмо от името на Иеремиева. В него са описани подробно исканите законодателни промени, провокирани от поредна тежка катастрофа преди дни на пътя Плевен – Ловеч – при нея загинаха моторист и неговата спътничка, пометени от пиян шофьор без книжка. Жертвите са близки и приятели на членове на мотоклуба, които през тази седмица организираха бдение в памет на загиналите при катастрофи мотористи.

Депутатите от 15-ти многомандатен избирателен район  (МИР) – Плевен са солидарни с исканията на хората. Поставените въпроси предстои да бъдат разгледани и обсъдени.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here