Първото издание на романа „Безмълвие“ от Неда Антонова е изчерпано – издателство „Хермес“ пусна втори тираж

0
641
Неда Антонова - "Безмълвие"

Първото издание на новия роман „Безмълвие“ от Неда Антонова е изчерпано. След като стана бестселър на издателство „Хермес“ за периода 18-24 май, стойностното четиво беше разграбено бързо от книжарниците. Тези, които не успяха да се сдобият с книгата, могат да са спокойни, тъй като на книжния пазар вече може да се намери вторият тираж на романа с подзаглавие „Греховната младост на Паисий Хилендарски“.

„Благодаря ви, скъпи читатели! Вие правите автора писател!“, обърна се емоционално към своята вярна публика именитата българска писателка, която е родом от Плевенския край. Почитателите на нейното творчество не спират да споделят в социалните мрежи възхищението си от поредната й забележителна книга, разказваща вълнуващо за Паисий Хилендарски, посветил не малка част от своя живот, за да даде на българския род памет и история. Отец Паисий е останал в нашето съзнание като побелелия монах от читанките, а Неда Антонова ни го описва като различен човек – човек от Бога и за Бога. Жив човек.

Биография на Неда Антонова

Писателката е родена в плевенското село Николаево. Завършила е Института за култура в Санкт Петербург. Работила е като журналист – редактор е в художествената редакция на Военно издателство „Св. Георги Победоносец“, основател е на сп. „Отечество“. Член е на Съюза на българските писатели от 1983 г. и е автор на няколко стихосбирки, пиеси и на повече от 20 романа. На особен читателски интерес се радва трилогията „Възкресените“: „Царица Елеонора Българска“, „Неговата любима. Ботев и Венета – баладата на века“, „Съвършената. Преподобна Стойна – неканоничната светица“, а също романът за Васил Левски „Любовта и смъртта на първия след Бога“.

Неда Антонова е единствената жена, удостоена с литературната награда „Златен меч“ за най-добър разказ на списание „Български воин“. Има награди от Националния фонд „Развитие“ и Националния център на книгата.  Писателката е почетен гражданин на Търговище, където живее.

Нейни книги са преведени на френски, руски, чешки, полски езици.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here