Ованес Торосян представя авторските си спектакли „Аспарух“ и „Harlem shake“ в началото на новия сезон на ДКТ „Иван Радоев“

0
527
ДКТ

Актьорът Ованес Торосян представя авторските си спектакли „Аспарух“ и „Harlem shake“ в началото на новия творчески сезон на ДКТ „Иван Радоев“ в Плевен. Действието в „Аспарух“ разказва какво се случва със самотния, малък човек в ежедневието на битовата матрица, когато злободневните несгоди го застигат с пълна сила. Как се справяме с проблемите? А дали не бихме полудели?! Къде е Бог? На тези и още много въпроси търси отговор представлението.

Ованес Торосян е автор на текста, а в ролята на Аспарух влиза актьорът Александър Кънев, който през 2019 г. е номиниран за “Аскеер” в категория „Изгряваща звезда“. Представлението ще се играе на 24 септември от 19 часа и не е подходящо за зрители под 14 години.

Ованес Торосян ще зарадва плевенската публика и със своя авторски моноспектакъл „Harlem shake“, който ще се играе на 29 септември 19 часа – отново за зрители над 14 години.

Актьорът влиза в 7 образа, създадени и изиграни от самия него. Персонажите са взаимствани от живия живот – всеки ден ги срещаме на улицата, на площадите, в автобусите, квартала или в съседния блок, но всъщност не ги познаваме.

Постановката е изградена от 7 забавни разказа за хора, живеещи в България. За техните възгледи, мечти и принципи, за изгубената духовност, писменост и култура. Плътта на спектакъла е изтъкана от народно творчество без ценности, с крив морал и неизвестна посока. „Кой е виновен, има ли такива? Кой днес пише нашата история? Какво бе в началото, а какво стана? Какво ще е? Отметнат ли е векът? Лош ли е жребият? Защо сме останали и що чиним? Културата ли окарикатурява карикатуриста, или народът окарикатурява културата?“, са въпросите, които поставя заглавието.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here