Откриват Камерната сцена в Кайлъка напролет

0
887

Камерната сцена за културни прояви в Кайлъка ще бъде открита официално напролет, информират от „Доброволци за Кайлъка“, които реализираха проекта за изграждането й и облагородяването на околното пространство, наречено Площадка на целувките. Средствата за инициативата бяха дарени от граждани.  

В първите топли дни след зимата добротворците ще довършат някои детайли по естетическото оформяне на цялата зона, като насипване на определени места с пръст, затревяването им, засаждане на пролетни цветя в цветарниците пред и след моста, почистване на клони и отпадъци и др. Предстои и да бъде монтирана стилизираната пеперуда зад сцената, както и създаването в близост на Горска библиотека с книги. Ще бъде създадена подхояща украса за откриването на Камерната сцена, предвидени са и изненади.

Авторите на проекта са си поставили за цел неговият старт да се превърне в празник за малки и големи и призовават гражданите да предлагат силна и разнообразна културна програма, в която да се включат известни плевенски изпълнители, да има песни, танци, детски театър, спортни изпълнения и др.

„А догодина, разбира се, продължаваме с акциите! Защото там, някъде, някое прекрасно кътче, затрупано от безхаберието на държавните институции, „плаче“ за доброволческа ръка, която да го разчисти, възстанови, изгради наново и да му вдъхне нов живот“, убедени са „Доброволци за Кайлъка“.

Доброволци за Кайлъка

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here