С водосвет и радостни детски игри откриха Двуезикова школа Къща на децата „Мила Монтесори“

0
1610
Двуезикова школ "Мила Монтесори"

С водосвет за здраве и радостни детски игри беше открита официално Двуезикова школа Къща на децата „Мила Монтесори“ с главен Монтесори педагог, управител и собственик Мила Томова. Официални гости на събитието бяха областният управител на Плевен Мирослав Петров и преизбраният за втори мандат кмет на общината Георг Спартански.

Свещеници от плевенски храмове благословиха начинанието и пожелаха на създателката на прекрасния детски пристан с всеотдайност да се грижи за възпитанието и образованието на най-малките плевенчани. Областният управител Мирослав Петров поздрави създателката на Двуезиковата школа за прекрасната идея и великолепната й реализация. Заедно с пожеланията си той поднесе и чудесна картина с подходящо послание.

Кметът на Плевен Георг Спартански подчерта, че най-ценното за една нация са децата и подобни начинания трябва да бъдат подкрепяни. Той поздрави Мила Томова за избора й да се върне от чужбина в родния Плевен, за да реализира не само себе си като професионалист, но и да даде много на обществото. „Това показва, че ние като общество и като град има на какво да се надяваме и имаме основата да вървим напред, защото образованието е основа на всичко“, добави той.

В обръщението си към присъстващите Мила Томова каза: „Мили семейства, приятели и съмишленици. Някои неща не зависят от нас като хубавото време, например, но бъдещето на децата ни не е едно от тях. Всеки знае, че когато с едно дете се работи много, то може да постигне чудеса, независимо дали тръгва от нисък, равен или висок старт. Това най-ясно се вижда в спорта и в спортните постижения където, когато талантът е съчетан с усърдна и целенасочена работа и с много индивидуална подготовка, тогава могат да се достигнат невиждани върхове. Ние тук, в Къщата на децата, ежедневно провокираме всяко дете да даде най-доброто от себе си в разнообразни области на познанието и сфери на живота. Защото един ден, когато вече не зависи от нас, те да продължат да ни изненадват с успехите си“.

Събитието продължи с весела гимнастика за малчуганите, изпълнена на музикален фон. След това децата имаха възможност да се занимават по интереси, а родителите – да зададат своите въпроси към екипа и да се запознаят отблизо с метода Монтесори.

В Двуезиковата школа децата се обучават по метода на Мария Монтесори и други добри педагогически практики за деца от 3 до 6 години, каквито са Валдорф, Сугестопедия, традиционната педагогика и др. Мисията на уникалното място на улица „Трифон Кунев“ 23 в град Плевен е да изгражда съвременните мислещи, космополитни, социално отговорни и толерантни личности с любов към знанието и природата, да развива индивидуалността и заложбите на всяко дете, да изгражда у него способности и умения, които да дадат израз на неговата индивидуалност.

Мила Томова e магистър по предучилищна педагогика със следдипломна квалификация за Монтесори учител и директор от Софийския университет. Специализирала е в емблематични Монтесори градини в България и Италия. Има магистратура по европейски бизнес и маркетинг, проведена в 4 държави. Собственик е и управител на Двуезикова школа Къща на децата “Мила Монтесори” в Плевен за деца от 3 до 6 г., където методът Монтесори се надгражда с основи на програмирането и дигитално-медийна грамотност в условията на двуезикова среда.  

 

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here