Италия спечели наградата за цялостно представяне в Деня на народите 2019 в плевенския Медицински университет

0
743
Медицински университет - Ден на народите

Отборът на Италия спечели първо място в категорията за цялостно представяне, Cherry on the Top/ Черешката на тортата, в 7-то издание на Деня на народите тази година, информират от Медицинския университет в Плевен.

Призът за най-добър щанд отиде при студентите от България, отборът на Сомалия спечели в категорията „Най-добра кухня“, за най-доброто изпълнение бе отличено представянето на студентите от Индия, а най-добрите костюми бяха на отбора на Африка.


Благотворителната кауза в Деня на народите 2019 бе посветена на Петър, студент от Медицинския университет в Пловдив, който се нуждае от скъпоструваща костно-мозъчна трансплантация в Германия. Гостите на Деня на народите, студенти, преподаватели и граждани събраха за Петър близо 6000 лева.

В програмата на събитието се включиха над 250 студенти от Индия, Япония, Германия, Португалия/Кабо Верде, Африка, България, Шри Ланка, Сомалия, Италия, Непал и Пакистан. Представянето на отделните държави се състоя на отбори в четири категории, в които студентите запознаха аудиторията с автентичните за страната си обичаи, облекло, кухня и гостоприемство, песни и танци.

Гостите на празника имаха възможността да посетят специалните щандове на държавите и да опитат традиционната за тях кухня. Доброволци от Българския червен кръст също гостуваха на форума, за да промотират кампанията си за насърчаване на кръводаряването.

Многоцветният празник се организира всяка година по инициатива на чуждестранните студенти, съвместно с българските им колеги, и се осъществява с подкрепата на ръководството на висшето училище.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here