Оригинална артинсталация с рисуван текстил и живописна изложба открива Артшкола “Колорит”

0
97
Колорит

Интересна артинсталация “Да направим света по-цветен и красив“ ще представи Артшкола “Колорит” с ръководител Майя Ананиева на 22 май, в Художествена галерия “Илия Бешков”, от 18 ч.

Създадените творби в техниката студен батик, нарисуваните копринени воали, копринени шалове и дрехи са много оригинални и ще предложат пиршество от цветове и нюанси на публиката. Чрез мултимедия ще бъдат представени всички етапи на рисуването върху текстил. Проектът е иновативен и експериментален и е финансиран от Община Плевен.

Майя Ананиева вече има идея тази пространствена артинсталация да получи развитие и обогатяване с нови сюжетни линии, в които да бъдат включени музиката и танцът. “Това е само началото. Очакват ни нови чудеса в неограничения свят на изкуството”, убедена е тя.

Като артпедагог и ръководител на водеща артшкола в света, Ананиева решава, че това създаването на тази артинстилация ще е бъде едно ново предизвикателство към нейните ученици, които са на възраст от 4 до 18 години. Колективното рисуване върху коприна даве нова емоция на децата и те откриват неограничените възможности и свободата за творчеството. Всички се справят с лекота, експериментират смело, наслаждават се на артистичните си възможности и на прекрасните творби, които изпълват като цветна река ателието.

Впечатляващите резултати вдъхновяват и онлайн учениците на Майя Ананиева от цяла България и  Европа и те се също се включват в това артприключение.

При представянето на на артинсталацията „Да направим света по-цветен и красив“ ще бъде открита и изложба с рисунки на децата от школата на тема „Имаш само това, което си дал“. Младите таланти ще получат официално и своите награди, спечелени от национални и международни конкурси в Япония, Германия, Полша, Чехия, Бангладеш, Сърбия, Румъния, Словения.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here