Плевенският Клуб за народни танци „Веселяци“ кани на първия Фолклорен събор “Кайлъшка шевица”

0
221
Фолклорен събор "Кайлъшка шевица"

Плевенският Клуб за народни танци „Веселяци“ кани на първото издание на Фолклорния събор “Кайлъшка шевица”. Събитието ще е на 29 юни 2024 г., от 12:00 часа, на Мечата поляна в парк “Кайлъка” в Плевен. Достъпът е свободен. Единственото условие е присъстващите да са облечени в народни носии.

Целта на организаторите на събитието е да провокират завръщане към българските корени и да възкресят традиционните български събори, на които всички са се забавлявали чрез народното творчество и са общували непринудено и с радост.

В събора ще участват занаятчии и ще се състои Конкурс за най-добро традиционно тестено печиво (за участието в него е необходимо предварително записване – https://www.facebook.com/profile.php?id=61559678951262). Ще има работилница и забавления за най-малките, които ще бъдат поощрени с награди и подаръци. Ще бъдат представени елементите на автентичната българска народна носия, а в концерта с народни танци и песни ще се включат много изпълнители, които за сега остават тайна. На събора ще звучи народна музика и ще се играят българснки народни хора.

Събитието ще е изцяло в духа на българските традиции, затова е необходимо всички, решили да се включат в него, да си носят черга или друг вид постелка, защото няма да има осигурени маси, столове или пейки. Поляната ще бъде предварително обработена за кърлежи и комари, но въпреки това се препоръчва ползването на репеленти.

В непосредствена близост до поляната ще бъдат разположени шатри с вкусна храна и студени напитки.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here