Художествена гаерия

Осем художници ще участват в Първия международен пленер по живопис „Плевен 2021”, който ще се проведе от 3 до 8 септември 2021 година. Това са Божидар Тонев, Валентин Топалов, Валентин Узунов, Росен Кръстев, Владимира Йорданова, Зоя Минева, Хинко Хинков и Юри Буков, реши Комисията за определяне на участниците в Пленера на свое заседание на 14 юни. Определени са и четирима резервни автори: Милчо Талев, Милена Младенова, Христо Вачев и Пламена Димитрова.

Комисията за определяне на участниците в пленера е назначена със заповед на кмета на Община Плевен от 11.06.2021 г. Неин председател е председателят на представителството на СБХ – Плевен, Валентин Асенов, а членове – проф. Станислав Памукчиев – член на УС на СБХ, Илиян Ангелов – художник, член на УС на СБХ – Плевен, Иван Велчев – художник, член на СБХ – Плевен, и Нина Дорошенко – главен експерт в отдел „Култура и туризъм” – Община Плевен. Комисията направи подбор за участниците измежду 36 кандидати от страната. По статут пленерът е международен, но поради въведените противоепидемични мерки, свързани с COVID-19, първото му издание ще се проведе само с български художници.

Събитието ще бъде закрито с обща изложба на участниците, която ще отвори врати на 9 септември в 17.00 часа в залите на ХГ „Илия Бешков”.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here