В Плевен предстои IV-ят фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле“

0
439
IV-ят фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле“

IV-ят фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле“ ще се състои в Плевен от 14 до 18 юли 2021 г. Спектаклите ще са в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ и в парка на Регионалния исторически музей. Входът за представленията в Театъра ще е с покани, които ще може да се вземат от касата, а за спектаклите в Музея ще е свободен.

Програмата на събитието включва спектакъл „Театромат“ за един зрител (с предварително записване), стендъп куклено шоу, ателие за меки кукли, семейни представления, работилничка за изработка на марионетки, игри за координация, ориентация и ритмичност, пиесата за възрастни „Бомбето“ по Йордан Радичков, спектакъла „Ученикът на смъртта“ на Плевенския театър, спектакъла за възрастни „Страх“ на ДКТ – Стара Загора – с 3 награди „Икар“ 2015 и режисьор талантливата плевенчанка Веселка Кунчева, и др.

Във фестивала участват театри от София, Стара Загора, Сливен, Бургас, Видин, Пловдив и Плевен. Организатори на събитието са Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ и Община Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here