Обучение на тема „Кибер сигурност, активи, заплахи и рискове“ проведоха специалисти с екипа на Средношколското общежитие „Данаил Попов“ в Плевен

0
214
Средношколско общежитие

Обучение на тема „Кибер сигурност, активи, заплахи и рискове“ проведоха специалисти с екипа на Средношколско общежитие „Данаил Попов“ в Плевен. Целта на семинара по идея на директорката Веселка Лилова е да подготви педагозите и възпитателите така, че да съдействат на младите хора да се предпазят от възможните рискове, които крие интернет пространството.

Лектори по време на обучението бяха Ясен Танев – експерт по фискална и кибер сигурност, председател на Консултативния съвет по киберсигурност към БСК, основател на Дигитално читалище safer.bg и част от екипа на ЕЦИХ Тракия, и д-р Мирослав Митев – водещ одитор на системи за управление, експерт по информационна киберсигурност и зам.-председател на Българския съюз на стандартизаторите.  

По време на семинара са засегнати още въпросите за изкуствения интелект, кибер атаките, защитата на личните данни, филшивите новини и др. Двамата експерти извършват и одит на сигурността на мрежите, които се ползват в Средношколско общежитие „Данаил Попов“.

Експертите ще съдействат онлайн мрежата на Средношколското общежитие да бъде защитена, за да се ограничи възможността за атаки, информира още Веселка Лилова и оцени проведеното обучени като изключително полезно.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here