Общинският съвет връчва четири звания “Почетен гражданин на Плевен” на тържествено заседание на Празника на града 

0
215
Община Плевен

Тържествено заседание на Общински съвет – Плевен по повод връчване на четири звания „Почетен гражданин на Община Плевен“ свиква на 15 май – Празника на Плевен, председателят на местния парламент Мартин Митев. Заседанието ще започне от 10:00 часа в Актовата зала на Общината (пл. „Възраждане“ №2“).

На тържествената сесия, освен общинските съветници и ръководството на Община Плевен, са поканени да присъстват всички народни представители от 15 МИР – Плевен, Иван Петков – областен управител на Област Плевен, и Александър Трайков – заместник-областен управител, бивши кметове на Плевен.

На предстоящото заседание ще бъдат връчени звания на Иванка Делийска, Максим Горанов, проф. д-р Константин Койчев, д.м.н., и Васил Копчев, реши Общинският съвет в Плевен на свое заседание на 27 април 2023 г.

Иванка Делийска е създател и художествен ръководител на Смесен хор „Звъника“, а вносител на предложението е кметът на Община Плевен Георг Спартански. Кандидатурата на музиканта и композитор Максим Горанов е издигната от 38 общински съветници от състава на Общинския съвет в Плевен, като предложението е подкрепено и от Плевенската филхармония. Проф. д-р Константин Койчев, д.м.н., е номиниран по повод неговата 90-годишнина и 65-годишна научна и преподавателска дейност. Вносител на предложението е Националният съвет на БЧК – кандидатурата е подкрепена и от Академичния съвет на Медицински университет – Плевен. Васил Копчев е учител и общественик, създател на Националния поход „По стъпките на Апостола“. Вносители на предложението за удостояването му с почетното звание са Общинският комитет и Сдружение „Васил Левски“ – гр. Плевен

След тържественото заседание на 15 май общинските съветници, почетните граждани и гостите на заседанието ще присъстват на празничния ритуал на пл. „Възраждане“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here