Община Плевен и Регионалният военноисторически музей обявиха Национален конкурс за детска рисунка “Освобождението” по повод Трети март

0
343
конкурс "Освобождението"

Община Плевен и Регионалният военноисторически музей обявиха поредното издание на традиционния Национален конкурс за детска рисунка “Освобождението”, който се организира по повод 146-та годишнина от Освобождението на България и националния празник Трети март.

В артфорума могат да участват със собствени творби ученици от І до VІІІ клас от всички училища. Необходимо е рисунките да са посветени на темата „Освобождението” и да представят събития, подвизи, портрети и паметници на герои, свързани с националноосвободителните борби на българския народ и Руско-турската освободителна война 1877/78 г.

Техниката на изпълнение е по избор на участниците – графика, акварел, туш, пастел и др. На обратната страна на творбите да са обозначени име, възраст, клас, училище, населено място на ученика, телефон/имейл за контакт. Размерът на рисунките може да е малък формат – 23/33 см. (блок № 4) до А 4 или голям формат – 35/50 см. (1/4 кадастрон). Творбите трябва да се представят в административната сграда на Къщата-музей „Цар Освободител Александър ІІ” (до Драматично-куклен театър “Иван Радоев” – Плевен) или на адрес: Регионален военноисторически музей – Плевен, ул. „Васил Левски” № 157, п.к. 195, Плевен – 5800.

Телефон за контакт: 064/ 830 251; 0877 145 376, Отдел „Връзки с обществеността, образователни програми, музеен маркетинг и реклама”. Крайният срок за изпращане на творбите е 19 февруари 2024 г.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here