Новият областен управител на Плевен Виолета Иеремиева и заместникът й Николай Абрашев встъпиха в длъжност

0
537
Виолета Иеремиева

Новият областен управител на Област Плевен Виолета Иеремиеваи заместникът й Николай Абрашев официално встъпиха в длъжност днес, 17 юли. Те бяха посрещнати от главния секретар на Областна администрация Ирена Христова.

Символичното поемане на поста се състоя в кабинета на областния управител, веднага след което Виолета Иеремиева  и Николай Абрашев сесрещнаха със служителите на местната администрация.

„Поех поста благодарение и на това, че познавам Вас и работата Ви. Убедена съм, че доверието ни е взаимно, това ще се го доказваме отново от днес нататък“, обърна се Иеремиева към екипа, който я посрещна с аплодисменти. С по-голяма част от него тя се познава и е работила през миналата година до м. август, в периода когато е заместник-областен управител в кабинета Петков.

Пред екипа на Областна администрация Плевен Иеремиева представи официално своя заместник Николай Абрашев, който отдадено работи за каузата: „Да задържим младите хора в Плевен“. Сред приориетите на новото ръководство на Областна администрация – Плевен, ще са да помагат на областния град и на всички общини от от областта.

По-късно областният управител Виолета Иеремиева осъществи индивидуални срещи с всеки служител от екипа на администрацията.

С решение от 13 юни Министерски съвет назначи първите шестима областни управители. Освен в Плевен нови областни управители са назначени за София град, Пловдив, Ловеч, Добрич и Силистра. Изборът на новите представители на държавата в тези региони е с консенсус между двете парламентарни групи, които подкрепят правителството.

Виолета Георгиева Иеремиева е била заместникобластен управител на област Плевен в периода януари – август 2022 г. Дълги години е работила в частния сектор. Завършила е „Българска филология“ във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Като човек с увреждания, е посветила 30 години на решаването на проблемите на хората в неравностойно положение. Иеремиева даде дума да е открит, честен и човечен областен управител за всички жители на областта.

Николай Емилов Абрашев е на 31 години, от известната плевенска фамилия на адвокати и професори. Възпитаник е на Европейско висше училище по икономика и мениджъмънт в София със специалност „Икономика и бизнес администрация“. Има магистратура по „Мениджмънт“ от Стопанската академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов. В последните 8 години и половина работи в Община Плевен, където е медиатор и отговаря за младежките дейности – програми и заетост. Подпомага много спортни инициативи в областния град. Каузата, за която работи, е „Да задържим младите хора в Плевен“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here